دمع الزمان المدير العام
عدد الرسائل : 49 العمر : 39 الموقع : https://hamasat.ahlamontada.net رقم العضويه : 1 نقاط : 57769 تاريخ التسجيل : 21/07/2008
| موضوع: سمكه مقرمشه ونوم للعشا الأربعاء سبتمبر 03, 2008 7:33 am | |
| المهمالسر هو ازاي تخلي السمك المقلي مقرمش جدا جدا جدا و ناشف لاطول وقت ممكن بالاضافة ان لون زيت القلي بيظل فاتح و لا يحترق حتى انتهاء مقدار السمك كلهاتفضلوا معايا اليكم السر و هو من اسرار احد مطاعم السمك المشهورة بالاسكندرية ..الخطوات.جبنا السمك نظفناه جيدا ..تبلناه بالتتبيلة بتاعته و المفضله اليكبس نحاول نقلل الملح شوية في التتبيلهوضعناه في الدقيق تمامثم نأتي لموضوعنا اليومو هو سر القرمشة الخطيرة للسمك..و هو ان نحضر اناء و ليكن طبق عميق نوعا و نضع فيه ماء حوالي كوبين من الماءو ملعقة كبيرة ممتلئة من الملح و نذوب الملح تماما و نضع السمكه فيها و نقلبها على الوجهين في الماء ثم نرفعا سريعا ثم نضعها في الزيت الساخن مباشرة...راح تحسي و هي بتتقلي انها بتكون جامده و ناشفة..و اذا كانت السمكه كبيرة و ممتلئة يمكنك ان تقسميها نصفين بالطول حتى تحصلي على نتائج مدهشه.. و الله النتيجه مذهلة و لون زيت التحمير بيكون جميل جدا..حتى انتهاء كمية القليحتى لو كان السمك مجمد او بقى له فتره في الفريزر راح تحشي بقرمشته و طعمته | |
|